середу, 13 січня 2016 р.

Вона вже працює!

   Працювати стає все цікавіше! Протягом найближчих двох років у бібліотеці працюватиме волонтер Корпусу Миру США в Україні Дженніфер Лі.
    Цієї осені в Україну прибула група громадян Америки - добровольців, які будуть жити та працювати в школах, організаціях, громадах. Вони мають на меті співпрацю з неурядовими організаціями, місцевими організаціями самоврядування, місцевими органами виконавчої влади та бізнес-структурами. Добровольці сприяють соціальному та економічному розвитку на місцевому рівні, Американські волонтери працюють у середніх школах і технікумах та співпрацюють з місцевими відділами у справах сім'ї, молоді та спорту з метою надання молодим українцям допомоги, необхідної для досягнення успіху в кар'єрі та в житті. Вони проводять уроки в школах, організовують позакласні заходи та реалізовують громадські проекти, спрямовані на запобігання зловживанню алкоголем, палінню, вживанню наркотиків та розповсюдженню ВІЛ. Добровольці популяризують здоровий спосіб життя, сприяють розвитку навичок у галузях інформаційних технологій, бізнесу, лідерства, громадянської свідомості, екології та кар'єрного розвитку.   
А ще вони сприяють кращому розумінню американців українцями та українців з боку американців.

    У бібліотеці Забужжя з допомогою волонтерки вже практично засновано розмовний клуб. Тут різні вікові групи вже почали вивчати розмовну англійську мову.  Просимо зголошуватись бажаючих. Приємно відзначити, що хороший приклад дітям показують освітяни, які прийшли покращити свої знання іноземної мови. 
           Сподіваюся що ми використаємо унікальну можливість спілкуватися з носієм мови!