вівторок, 30 липня 2013 р.

Майстер-клас "Вироби з солоного тіста"

   Ліплення з солоного тіста - захоплююче заняття, яке здатне доставити масу задоволення. Солоне тісто - чудовий піддатливий матеріал, з якого можна виготовити багато  цікавих виробів, в тому числі цілі картини, що випромінюють тепло рук майстра і затишок. Щоб створити справжній шедевр доведеться добряче постаратися, але освоїти техніку під силу абсолютно кожному, тим більше що це не вимагає наявності будь-яких унікальних здібностей і дорогих матеріалів. Якщо задатися метою, все необхідне можна відшукати, не виходячи з дому (з бібліотеки), було б бажання. Для дітей виготовлення виробів із солоного тіста стане не тільки цікавим, але ще і дуже корисним заняттям, оскільки дрібна моторика рук безпосередньо пов'язана з розвитком мови, мислення, уваги, уяви, зорової і рухової пам'яті, а будь-яке спільне творчість зближує. 
   Трудились всі - і бібліотекар і волонтери і всі, хто потрапив цього дня до бібліотеки. Море позитиву!!!
Заняття веде Христина Кузінська

Мама з донечкою 

Розфарбовувати ще веселіше!

Ось наші вироби!

Саша працює над розфарбовуванням

Різноколірні сердечка Діми і сестрички.

Ці сердечка - для вас!

суботу, 13 липня 2013 р.

Львівський міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє»

                            Участь бібліотеки у ярмарку

9-10 липня 2013 р. у м. Львові в приміщенні Українського католицького університету проходив Міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє», на якому бібліотека-філія с.Забужжя презентувала інноваційні послуги, що надаються тут та проект "Промінь надії" який зараз реалізовує.


   На офіційній церемонії відкриття Ярмарку з вітальним словом виступили: головний менеджер програми «Бібліоміст» Меган Волк, начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко, завідувач науково-методичного відділу Національної парламентської бібліотеки України Інна Цуріна, заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів та заступник начальника управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.
   


Протягом двох днів учасники працювали на експозиції унікальних бібліотечних проектів та спільно створювали майбутнє власних закладів та бібліотечної сфери в цілому. Проект "Промінь надії", представлений зав. бібліотекою Світланою Колядою та волонтерами проекту, визнано одним з найяскравіших на експозиції (http://zik.ua/ua/news/2013/07/08/418044).
   

На ярмарку перебували майже 200 учасників з Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей завітали на експозиції унікальних бібліотечних проектів. 






На Львівському міжрегіональному ярмарку інновацій - делегація з Сокальщини: директор Сокальської РЦБС Тетяна Лобода, методист Людмила Дідик, волонтери проекту Оля Коляда та Олеся Врубель.












 Свіжі знайомства, зустрічі з старими друзями, обмін досвідом та просто веселе спілкування - справжній ярмарок, на якому головним було створення моделі бібліотеки майбутнього.




 А з  директором  Львівської Обласної універсальної наукової бібліотеки Іваном Сварником волонтери та бібліотекар чудово поспілкувались та знайшли спільні музичні уподобання.


Під "прицілом" телекамер

Хороша зустріч з чудовою людиною -Ларисою Лаптєвою



Виступ на конференції

Олена Шматько вручила подяку за участь у ярмарку



Закінчення експозиції.

Організатори Ярмарку: Програма «Бібліоміст», Львівська обласна універсальна наукова бібліотека, Львівська міська громадська організація «Інститут політичних технологій»

Круглий стіл у бібліотеці

  
   25 червня у бібліотеці села Забужжя відбувся круглий стіл на тему "Презентація проекту "Промінь надії"
       Обговорити основні завдання та накреслити спільний план найближчих дій до бібліотеки прийшли: голова Сокальської  районної асоціації інвалідів  - Оксана Кононова, священник церкви Архистратига Михаїла с.Забужжя  - о. Йосип Скоробогатий, директор Сокальської РЦБС -  Тетяна Лобода, сільський голова Андрій Дмитрів, психолог  Забузької  ЗШ І-ІІІ ст. - Лариса Антощук та волонтери Оля Коляда та Врубель Олеся.
 Програма заходу:

1.      Основні потреби та проблеми людей з обмеженими можливостями. Актуальність проекту «Промінь надії». Доповіла Оксана Кононова, голова Сокальської РАІ
2.      Презентація проекту «Промінь надії», його мета і основні завдання. Доповідала Світлана Коляда. зав. бібліотекою-філією с. Забужжя Сокальської РЦБС
3.      Розвиток волонтерського руху серед молоді села Забужжя. Доповів священик церкви Архистратига Михаїла о. Йосип Скоробогатий
4.      Допомога та підтримка людей з особливими потребами, соціальних сиріт, малозабезпечених громадян та  залучення їх до активних форм заходів у бібліотеці. Доповідала психолог Лариса Антощук.