неділю, 18 січня 2015 р.

Маскувальні костюми для захисників

   У Забужжі утворилась "швейна", хай і не сотня, але "десятка"! Майстрині об'єднались, заради благородної цілі. Вони хочуть вберегти наших захисників від ворожого ока - шиють для них маскувальні костюми та балаклави білого кольору. Для них - це новий вид ремесла, який опановують вже в процесі роботи. Відклавши домашню роботу, цілком безкоштовно, жінки невтомно викроюють та шиють маскувальний одяг для хлопців. Спочатку сумнівались чи впораються, але немає такого, що би не змогла подолати українська жінка! Викройку шукали у бібліотеці в мережі Інтернет, пізніше вдосконалювали її, радились з бійцями і врешті створили свою, за словами вояків, дуже зручну. Кожна з жінок старається зробити все якнайкраще і щиро хоче щоби це був не просто маскувальний костюм, але і материнський оберіг для солдата. Тканину для камуфляжного вбрання також допомогли придбати забузькі жінки. Слава таким жінкам! Слава Україні!
   Частина камуфляжу вже поїхала у зону АТО, наступна партія готується в дорогу.
Всі хороші починання допомагають забужанам здійснити активісти та волонтери ГФ"Самооборона Майдану 10 сотня" та ГО "Всеукраїнський волонтерський рух"! Вони доставлять костюми просто до наших Героїв!

PS: Постійно додаю фотографії дівчат, бо їх щоразу більшає. Нещодавно запрацювала швейна майстерня у селі Конотопи. Дівчата працюють, не дивлячись на втому, зайнятісь. Вони дивують майстерністю,  швидкістю та щирістю.

Майстрині з села Конотопи

Колектив дитячого садочка "Малятко" у Забужжі викроїв неймовірно велику кількість костюмів
Марія викроює камуфляж для воїнів.

Багато білих балаклав, які пошила Марія

Працює швейна майстерня

Наталя принесла готові костюми

Камуфляж від Люби


Готовий костюм від пані Олени

Оберіг від пані Ольги

Мар'ян приніс балаклави, які пошила мама Ганна

Люба розробила власну модель костюма

Пані Галина і її власна розробка костюма 


Балаклави від пані Галі