неділю, 21 грудня 2014 р.

Маскувальна сітка руками читачів

У час складного  економічного становища  допомога захисникам у зоні АТО залишається актуальним питанням для небайдужих українців . Тож як допомогти армії, коли не у всіх є фінансові можливості? На це питання допомогли дати відповідь народний дім та бібліотека села Забужжя. В рамках Всеукраїнської акції «Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів» жителі села Забужжя долучились до плетіння маскувальних сіток у зоні АТО. Директор народного дому Володимир Мисюта надав для цього приміщення танцювальної зали а бібліотекар Світлана Коляда поширювала інформацію в соціальних мережах та серед користувачів бібліотеки. Активісти ГФ «10 сотня самооборони Майдану» передали рибальську сітку. Знайшлося чимало небайдужих забужан. Люди приносили білу тканину, адже надворі зима. Плести сітку приходили всі – пенсіонери, учні Забузької школи, слухачі катехитичної школи, навіть сім’ї з малими дітьми. А вихователі дитячого садочку «Малятко» сплели частину сітки самостійно.Юнаки та дівчата, чоловіки та жінки, усі –  дорослі і діти хотіли хоч якось допомогти воїнам у АТО. Кожен розумів важливість цієї роботи, тож старались щоб сітка була якісною і стала справжнім камуфляжем для солдатів і змогла захистити їх.   Через тиждень сітка довжиною 30 метрів була готова і передана сокальськими  волонтерами у район міста Щастя. Разом з цією маскувальною сіткою забузькі господині передали хлопцям на передову консервації та теплі речі, за які  отримали слова подяки телефоном від бійців.   До речі, це вже не перша передача для воїнів. Акції по збору необхідних речей та коштів для допомоги нашим захисникам попередньо організовували: церква св.Архистратига Михаїла, приватний підприємець Володимир Даньчак. Нещодавно за сприяння волонтерів з ГФ «10 сотня Самооборони Майдану» у зону АТО було відправлено велику кількість індивідуальних пакунків – «миколайчиків» для бійців, які зробили учні Забузької школи. Солдати отримали їх саме на свято Миколая і дзвонили школярам навіть з Донецького аеропорту щоб подякувати їм за подарунки, малюнки та щирі листи, які гріють не менше як теплі речі.   Підтримка українських військових на Сході – це зараз головний пріоритет для кожного патріота. Громади сіл Забужжя та Конотопи стараються допомогти кожному воїну, який вирушає з села на фронт. Бо переконані що лише завдяки непохитному  духу нашого народу, згуртованості, милосердю і взаємодопомозі  нам вдасться здобути перемогу над ворогом
Працює старша група

Діти дуже відповідально ставились до роботи

Забузькі майстрині


Здають роботу найповажніші пані.

Пані Ірина з дочкою передала хлопцям домашньої їжі

понеділок, 15 грудня 2014 р.

Наша "Революція Гідності". Відео!


   Завдяки Роману Штокалко, "Революцію Гідності" можна переглянути будь-де та будь-коли. Дякуємо, Романе!

четвер, 4 грудня 2014 р.

Революція Гідності

   Не часто відчуваєш жаль за тим, що захід вже відбувся. А цього разу щиро шкода, що розбіглись по домах актори, читці, співаки, режисери та звукорежисери, суфлери. Пішли додому і глядачі. Та, здається, кожен забрав зі собою у серці іскрину чогось доброго. Це можна прочитати на лицях людей на фотографіях. Бо ж було направду добре!
   Це дуже вдалий приклад спільної роботи. На сцені були поряд вчителі, священики, учні, студенти, бібліотекарі, волонтери,  приватні підприємці, художник, фотограф, військовий. За час, що готувався концерт, створилось своєрідне братство – так як на Революції Гідності, а цьому немає ціни. Всі, хто був на Майдані, впізнавав справжні події і переживав їх знову. Під час самого заходу всі – і сцена і зала жили одним духом. Саме заради цього ми працювали.
   Школа + бібліотека + народний дім + церква = добра робота! Ось така була формула!

Але ж show must go on! Правда ж? 
Все як було на Майдані - книги, чай, люди в балаклавах.
Все, як на Майдані.

Ліля біля "йолки"

Гімн на Майдані співали щогодини.

Весілля на Майдані - Юля та Сергій
о.Йосип з піснею "А я живий"

Іванна Полюшинська "Мальви"

Євген Андрієвський - батько "беркутівця"

"Чуєш! Ти чекай мене..." Оля Коляда та Вадим Кондратюк

10 сотня Самооборони Майдану.
Лист солдату читає Оксана Шпатух

Сергій Бенедишин - художник та актор.

"Заспіваймо пісню про Україну"

Малятка на сцені)))

Разом!

Звернення до громади.
о. Тарас Звір,Христина Білоус, Ярослав Гаврилів та наш неперевершений ведучий - Святослав Чернило

Ось він - сучасний читач!))) Після концерту.

Неділя, 19 година. Вихідний? Ні, не чула!

Вибачте за безлад - він творчий!(с)