середу, 27 листопада 2013 р.

20-річчя відновлення духовної святині

   24 листопада у народному домі села Забужжя парафіяни села урочисто святкували 20 річницю від часу, коли була відновлено їх духовну святиню – церкву св. Архистратига Михаїла. Святкування розпочалось ще у минулий четвер, в день, коли випадає свято -  Собор св. Архистратига Михаїла та інших безтілесних Сил. Святкове богослужіння очолив декан о. Петро Звір у співслужінні 8 священиків. Люди вже у 20-тий раз змогли відсвяткувати це свято у відродженому храмі.
   Концертне дійство зібрало парафіян з Забужжя, Опільська, Трудолюбівки, Конотіп та Сокаля. Благословив свято настоятель храму о. Іван Пиріг, який є духовним наставником забужан від самого початку богослужінь у відновленній святині.
   Про історію церкви цікаво розповів місцевий історик Олексій Сидор, який є чудовим краєзнавцем.  Він також став співавтором буклету, який був виданий в рамках святкувань. Його розповідь супроводжувалась рідкісними світлинами та цікавими фактами. Слід сказати що велику частину історичного матеріалу та цінних світлин надала корінна жителька Забужжя Іванна Колодій. Сценарій свята розроблено разом з бібліотекою села Забужжя.
   Свято душевно провадили ведучі –катехити церковної школи Оля Коляда та Олеся Врубель. Справжньою окрасою дійства були духовні пісні та молитви, які виконував  хор церкви св. Архистратига Михаїла під керуванням диригента Володимира Мисюти. Цього року церковний хор також відзначив своє 20-ти річчя. Чудово співали також учасники дитячого церковного хору під керівництвом Надії Бокало та вокалісти Іванна Полюшинська та Юля Костюк.
   Забужани дуже раді з того, що їх діти приймають активну учать у житті церкви та зростають справжніми християнами. В цьому велика заслуга о.Йосипа Скоробогатого, який служить на парафії. Він є директором школи катехизму Святої Софії при церкві. Молодь, діти та доросле населення любить та поважає його.
   Під час духовного свята було презентовано відео про життя парафії за 20 років. Матеріал було надано з домашніх архівів парафіян.

   Від імені парафіян  всім організаторам та учасникам дійства подякувала Анастасія Воробець. А завершилось свято піснею «Моліться люди всі до Бога», що стало своєрідною настановою для кожного.

вівторок, 19 листопада 2013 р.

Осінній бал


15 листопада в кафе «Володар» відбувся осінній бал, який зібрав на свято членів Сокальської районної асоціації інвалідів. Цьогоріч він пройшов за підтримки бібліотеки-філії села Забужжя. Це стало можливим завдяки проекту «Промінь надії» від програми «Бібліоміст», що тривав 6 місяців і підійшов до завершення. Було підведено підсумки, накреслено нові плани. Гостями свята були представники від влади: депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк, начальник управління праці та соціального захисту населення Володимир Огінський, начальник управління Державної казначейської служби України у Сокальському районі Світлана Ковалик.
   Вели свято ведучі-волонтери Максим Мисюта, Оля Коляда, Олеся Врубель, Любомир Шакіров. Бал вдався на славу: веселі конкурси, вікторини, танці. Це був чудово проведений час, коли можна було поспівати, повеселитись, поспілкуватись.
   Особливими гостями балу став квартет священиків «Благословення», який виконав декілька чудових творів.
   В кінці вечора всім подякувала голова Асоціації Оксана Кононова.
Всі учасники  проекту «Промінь надії» щиро дякують програмі «Бібліоміст» за допомогу у досягненні багатьох цілей. ДЯКУЄМО!!!