понеділок, 31 грудня 2012 р.

Найрозумніша ялинка Забужжя!

   У бібліотеці села Забужжя також з'явилась ялиночка. Ця красуня не проста, а книжкова! Через це і названа вона найрозумнішою ялинкою Забужжя.
   Цього року, дорогі користувачі, ми з вами попрацювали на славу - прочитана гора книг, переглянуто море інформації в мережі інтернет, написано немало рефератів. А ще - перемога у 10 раунді конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами від Програми "Бібліоміст". І багато, багато заходів проведених бібліотекою.
   Я дякую вам за те, що ви зі мною, за вашу участь і допомогу.
   Вітаю з Новорічними та Різдвяними Святами всіх користувачів, волонтерів, спонсорів та партнерів бібліотеки.

   Чекаю на вас і надалі!
   Гостинно запрошую всіх до сільської книгозбірні села Забужжя! Приходьте працювати та відпочивати.

понеділок, 17 грудня 2012 р.

Андріївські вечорниці у школі



                                      Дівчата 9 класу з класним керівником Венгрин Г.Я

                                         9 клас - організатор Андріївських вечорниць

                                          Як завжди гарно співала Полюшинська Іванка
                
                                          Господинями на вечорницях були дві Світлани
                                                              - Свідерська і Коляда

 Палажка і Параска запрошують до сільської бібліотеки познайомитись з паном Інтернетом

<<,Конкурс на підперізування крайкою Кравчук В,Кійко Р. Васько О.,Марущак Л

   Ох смачні ж пиріжки!  >>.>









Дівчата ворожать на імена суджених.






                                            А чий же то черевичок? Коляда О.,Кійко Р.

                                        Ой веселі гуморески! Кійко Р., Ранця Б., Турко Я.

                                              Смішать присутніх Мисюта М. та Луцик І.
                                        Хто ж швидше подужає банан? (молодший склад)

                                                        Змагаються старші хлопці

                                                      Змагаються молодші школярі




Ой Олесю, ми побачили! Ігнат!!!









                  От і доворожились! Уже і пари постворювались!!! (та жартую, жартую)

                                        Ось вона, калита! І для великих і для малих!

                                       Скільки полін - стільки років до заміжжя. Ось так!

                                    Про традиції українського народу читайте у книгах
                                                          - бібліотекар Коляда С.

                                             З наставляннями для молоді виступила 
                                                     Процюк Наталія Миколаївна
                                 

суботу, 1 грудня 2012 р.

Не дай СНІДу шанс!

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-інфікованими
    1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІД та День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми. У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня було офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІД. У цей день уряди країн світу традиційно звітують перед своїми народами про протидію епідемії ВІЛ/СНІД.
    Уперше Всесвітній день боротьби зі СНІД відзначався 1 грудня 1988 року, коли на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.
Тоді вперше обговорювали нове на той час смертельне захворювання. А перші випадки дивної хвороби, яка цілком позбавляє людину імунітету й призводить до смерті, вчені виявили 1980 року в Америці. Попри активні заходи медиків та гуманітарних організацій, швидкість поширення епідемії СНІДу залишається великою. Зараз на Землі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 30 мільйонів хворих. Щодня на нашій планеті інфікується близько 16 тисяч людей.
    За час, що минув, 1 грудня стало однією із визначних дат, яка щороку відзначається по всьому світу. У 2003 році Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ, виступила з ініціативою змінити назву Дня 1 грудня з «Дня боротьби зі СНІД» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми» з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД. У 1996 році ООН створила союз шести всесвітніх організацій, який названо ЮНЕЙДС – Об’єднана програма Організації Об’єднаних Націй з ВІЛ/СНІДу. Наразі ЮНЕЙДС об’єднує зусилля і ресурси десяти установ системи ООН в здійсненні заходів у відповідь на СНІД, щоб допомогти всьому світу попередити появу нових ВІЛ-інфекцій, забезпечити догляд за людьми, що живуть з ВІЛ, та пом’якшити дію епідемії.
До ЮНЕЙДС входять десять організацій-коспонсорів системи ООН: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ); Управління Верховного Комісару ООН у справах біженців (УВКБ ООН); Всесвітня продовольча програма (ВПП ООН); Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН); Міжнародна організація праці (МОП); Програма розвитку ООН (ПРООН); Фонд ООН з питань народонаселення (ЮНФПА) ; Організація ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО); Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) і Світовий банк (СБ).
ЮНЕЙДС підтримує довгострокові глобальні проекти з профілактики ВІЧ-інфекції та СНІДу; допомагає боротьбі за права людини незалежно від ВІЧ-статусу, здійснює допомогу країнам у всьому світі за допомогою проведення навчання заходам профілактики, підтримки досліджень з питань ВІЧ/СНІД і роботи з програмами розширення міжнародного фронту боротьби з ВІЧ/СНІД.
В Україні спостерігається найбільш сувора епідемія ВІЛ/СНІДу в Європі та Співдружності Незалежних Держав.
СНІД в Україні
За результатами дослідження, проведенного Міністерством охорони здоров'я України спільно зі Світовим банком (за фінансової підтримки Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією та за технічної допомоги ЮНЕЙДС), точна кількість ВІЛ-інфікованих в Україні невідома.
З 1987 року по березень 2005 року в Україні офіційно зареєстровано 768750 осіб ВІЛ-інфікованих громадян України та 314 іноземців.
Україна, згідно з доповіддю ООН, у 2005 році посідала 6-е місце в світі за рівнем поширення епідемії ВІЛ/СНІД. За оцінками Об'єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) і ВООЗ, кількість ВІЛ-інфікованих в Україні у 2003 році визначалася на рівні 360 тисяч осіб (у межах 170–580 тис. осіб) віком 15-49 років (не менше 1,4 % дорослого населення). За деякими оціночними розрахунками, на початок 2005 року кількість ВІЛ-інфікованих могла становити 448–491 тис. осіб (близько 1,8 % населення віком 15-49 років).
Аналіз офіційних даних щодо поширення ВІЛ-інфекції свідчить, що епідемія триває з тенденцією до подальшого зростання в усіх регіонах України, але поширення по країні нерівномірне. Найбільше ВІЛ-інфікованих в Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській і Донецькій області.